tiistai 20. huhtikuuta 2010


Paha nauru on stereotyyppinen nauru, jonka elokuvan tai televisiosarjan konna tai roisto päästää ollessaan voitolla. Kirjaimin naurua voidaan kuvata esimerkiksi seuraavasti: mwahahaha, muwhahaha, muahahaha tai bwahahaha.
            Eräänä aamun tasatuntina kaupungissa pirahti soimaan kimeä ääni. Ääni voimistui ja voimistui, kunnes se vastasi äänenvoimakkuudeltaan suihkukoneen moottoria (n. 125dB). Kaikkien olisi pitänyt kuulla tuo ääni, hätääntyä ja ryhtyä toimiin.  Kukaan ei kuitenkaan huomannut mitään. Ääni olisi yhtä hyvin voinut tulla koirapillistä (jonka ääntä ihmisen ei pitäisi pystyä ei-kuulemaan). Ei voi välttyä ajatukselta, kuulivatko koirat sitten tämän äänen? mutta ei. Eläinten viisaudesta suhteessa ihmisiin ei tässä nimenomaisessa tapauksessa saatu todisteita.
            Kuin tästä huomiotta jättämisestä loukkaantuneena ääni hiljalleen hiljeni, ensin epäröiden ja lopulta niin nopeasti, että hiljaisuus, jonka kukaan ei huomannut rikkoutuneen, palautui ja kaikki oli kuten ennen, vaikka ihmiset eivät eroa entiseen huomanneetkaan. Ainakin jonkin aikaa asiat siis jatkuivat kuten ennenkin.
            Universumi oli saanut opetuksen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti