keskiviikko 9. helmikuuta 2011

Illallinen

Illallinen oli menestys, kuten eräässä Stephen Kingin romaanissa todetaan.
            Paul väänsi spaghetti bolognesen, minä salaatin ja Milla jälkiruuan. Pääruuan lisäksi Paul tarjosi chileläistä viiniä, kuulemma parhaalta vuodelta 2007. Minäkin haluan olla seitsemänkymppisenä tuollainen.
            Milla, joka työskentelee Sarkiassa espanjankielisen lastenkirjan käännöksen parissa, näytti meille kuvia kahdesta ihastuttavasta lapsestaan. Milla on toinen perheensä kahdesta äidistä.
            Jutellessamme tulevasta kahden kuukauden Yhdysvaltain matkastani Paul valisti: auton vuokraaminen Yhdysvalloissa kolmeksi viikoksi on ”complete waste of time”, ja että taidan olla todella kiinnostava ihminen jos luulen oppivani jotain keskenäni enkä ihmisten parissa matkustamalla.
            Loppuillasta siirryimme viinistä salmariin ja katsoimme Paulin videoita mustalaisten kaltoinkohtelusta. Pig Sick -videossa (http://www.youtube.com/watch?v=zA3ExcqZBfE) Paul kertoo vanhasta tsekkiläisestä mustalaisten keskitysleiristä, jonka päälle on katsottu asialliseksi pykätä SIKALA. Tsekin hallitus ei tätä nykyä oikein pidä Paulista.

Paul tekee ruokaa.

Milla kattoi pöydän.

Otin kuvan salaatistani jota tein 10 minuuttia. En ottanut kuvaa bolognesesta jota Paul teki kolme tuntia.

Hyvää.

Hyvä viini, yhteinen kieli.

Olohuoneessa katsoimme videoita.

3 kommenttia:

  1. vitsit. tahtoo mukaan. cozy.

    VastaaPoista
  2. erkka muistathan että ensin salaattikulhon pohjalle öljy, etikka, mahd. sinappi ja mausteet (kuten yrttisuola), sinne sit tomaatti ja sipuli , ja vähän ennen tarjoilua huuhdeltu ja lingottu salaatti päälle ja sekoitetaan maustuneeseen pohjaan. Sveitsiläinen malli toimii, salaatti on rapeaa ja maistuu ihan uskomattomalta verrattuna tavalliseen. Gourmet.

    VastaaPoista