tiistai 10. tammikuuta 2012

Taas Villa Sarkiassa


Olen taas Villa Sarkiassa, Sysmän kirjailijaresidenssissä. Pysyn täällä tammikuun loppuun. Ajattelin, että joitakuita voisi kiinnostaa lukea Sarkia-kuulumisiani. Ehkä heitä, jotka seurasivat niitä vuosi sitten keväällä. Tämä blogi oli silloin eräänlainen matkaloki, sillä Sarkia-kuukauteni jälkeen lähdin vielä kahdeksi kuukaudeksi Yhdysvaltoihin.

Nyt, vuotta myöhemmin, elämä tuntuu hieman erilaiselta. Ei enää niin kauheasti kunniatehtävältä vaan pikemminkin joltain, joka vain on, ja sitten sitä voi elää, jos haluaa, ja miksei haluaisi.

Kirjoitan täällä ensinnäkin lyhytproosakokoelmaa, johon kuuluvia tekstejä olen julkaissut muutamia tässä blogissa (ei tarvitse skrollata kuin tuon alla olevan valokylttimeren läpi, niin jo tärppää). Toiseksi kandityötäni, joka käsittelee Harry Salmenniemen jonk’-runoa. Kolmanneksi erästä elokuva- ja tv-tutkimukseen liittyvää esseetä. Neljänneksi paria lehtijuttua Hesarin Nyt-liitteeseen. Viidenneksi paria Nuoren Voiman Liiton arvostelupalvelukritiikkiä. (Olen tosiaan nykyään NVL:n arvostelupalvelun kriitikko. Jos haluat lähettää minulle tekstejäsi arvioitavaksi, lue lisää täältä.)

En itse asiassa tiedä, tulenko päivittämään blogia tämän postauksen lisäksi. Ehkä. Kuten sanoin, elämä tuntuu tällä hetkellä vähemmän. Vähemmän, mutta rauhallisemmalta ja mukavammalta. Vaikuttaako se huomionhakuisuuteeni, jää nähtäväksi.

2 kommenttia:

  1. kirjoittaisit vain. lempikirjoituksiani maailmassa ovat ne jotka kertovat rauhallisuudesta ja siitä, mitä silloin tulee ajatelleeksi. - venla

    VastaaPoista
  2. Kirjotusintoa ja -paloa siellä valkoisuuden keskellä - kuvittelen että siellä on lumista ja unista. Kiinnostavaa nähdä millaisten tuotosten kanssa putkahdat sieltä takaisiin Helsinkiin...

    VastaaPoista