lauantai 23. marraskuuta 2013

Pääseekö suhteilla runoilijaksi?

Vastaan kysymykseen täällä.

5 kommenttia:

 1. Sinänsähän jos joku ison kustantamon ennalta tuntematon häiskä ottaa sinuun yhteyttä, koska runoilijatoverisi ovat tehneet puolestasi peeärrää, niin totta helkatissahan vastaus on kyllä. Olet saanut suhteilla huomattavia suhteita, vaikka julkaisuja nyt ei ainakaan vielä olisikaan. Suhteet ja sosiaaliset kyvyt, niillähän kaikki työpaikatkin saadaan, ei väliä mikä on ala - ja miksipä taiteet eroaisivat muista aloista.

  Tämä ei ollut vidduilua, vaan tällaisen sosiaalisesti rajoitteisen harrastelijan miete aiheesta.

  VastaaPoista
 2. Joo, toki suhteista on ollut mulle hyötyä, enkä mielestäni yritä sitä peitellä tekstissä. Pääpointti on kuitenkin se, että mitä kirjojen julkaisemiseen tulee, niin "verkostoituminen" gets you only so far, sillä lopulta pitää kuitenkin vain kirjoittaa hyvä kirja. Väitän että se on myös lohdullinen ajatus niille, jotka eivät ole sosiaalisesti niin liikkuvia kuin minä.

  VastaaPoista
 3. Ja vielä kommenttina tuohon "totta helkatissahan vastaus on kyllä". Tuon minun koluminini mukaanhan vastaus oli nimenomaan "ei", enkä näe miten sitä voi toisinkaan sieltä lukea. Suhteista oli hyötyä, kyllä, mutta en "päässyt" niiden avulla "runoilijaksi" (julkaisumielessä).

  VastaaPoista
 4. Niin, ymmärsin kyllä tekstistäsi, mikä oli vastauksesi, ja esitin vain eriävän mielipiteeni. Teksti sinänsä oli ihan jees, varsinkin kun aihe tavallaan on delikaatti, tai ainakin sellaista sivuaa varsinkin jos samaa kysymystä mietittäisiin suhteessa vaikka apurahojen jakamiseen ja sil viisii, varsinkin kun Suomessa kaikki piirit on niin pieniä.

  VastaaPoista