maanantai 23. maaliskuuta 2015

Lisää arvioita Kolmesta maailmanlopusta

Kolmesta maailmanlopusta on yhä tipahdellut arvioita ilahduttavaan tahtiin. Vietimme Mikin kanssa kirjojemme yhteisjulkkareita Helsingin Cafe Mascotissa lauantaina. Jatkamme pienelle kiertueelle Turku-Tampere-Jyväskylä-Oulu. Nähdään siis seuraavan kerran Turun Bar Kukassa keskiviikkona 8.4. klo 19!


Suomen kuvalehden arvio

"Mykkäsen luomat asetelmat näyttävät ensi silmäyksellä mielettömiltä. Jos kaikkea ei kuitenkaan ajattele kirjaimellisesti ja jos tulkintahorisonttia hieman laajentaa, mahdoton voikin olla mahdollisia.

Hyisimmässä tarinassa koulupoika pistellään terävillä kynillä hengiltä. Kertoja kysyy lopuksi, että 'uskotko minua'.

Ei ole mitään syytä olla uskomatta."

Demokraatti-lehden arvio

"Erityismaininta kuuluu graafikko Markus Pyörälän Kolmeen maailmanloppuun tekemälle kauniille kannelle. Se saa Mykkäsen kirjan erottumaan muista ja tekee oikeutta sen erityisyydelle. Tällaista proosaa ei Suomessa juuri julkaista."

Keskipohjanmaa-lehden arvio

"Teos on virkistävän erilainen verrattuna moniin muihin nykykirjailijoiden teoksiin. Se on kieleltään pelkistettyä ja kuvaukseltaan minimalistista. Teos antaa lukijalle arvon ja armon keskittyä pelkkään tarinaan ja sen keskiössä olevien ihmisten kohtaloon."

Lumiomena-blogin kirjoitus

"Mykkänen ei tuhlaile sanoja tai maalaile rönsylauseita, kerronnan tiiviys ei salli hajamielistä ja hyppelevää lukemista (jota tunnustan joskus harrastavani). Mykkänen katsoo tarkkaan eikä tähtää ollenkaan ohi. Vaikka Kolmen maailmanlopun tarinoissa on melkoista kaaosta, on Mykkäsen kerronta hallittua ja hiottua."

Pikkuliten-blogin kirjoitus

"En ole koskaan erityisemmin välittänyt novelleista. En ole varmaankaan saanut käsiini tarpeeksi koukuttavaa tekstiä ennen Erkka Mykkäsen novellikokoelmaa Kolme maailmanloppua."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti